Banken verdienen veel aan geld opnemen: Zoveel moet je per keer betalen!

pa 1jpg

Er is in 2024 een opvallende trend te zien: het aantal mensen dat nog contant betaalt of geld opneemt bij een automaat, neemt steeds verder af.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De populariteit van betalen met pinpassen of smartphones neemt toe. Wat echter niet algemeen bekend is, is dat banken flinke winst maken op geldopnames.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland blijkt dat slechts 20 procent van alle betalingen nog contant plaatsvindt. De overige 80 procent wordt digitaal verwerkt.

Ook de banken nemen deze verandering waar. Wellicht heb je gemerkt dat banken kosten in rekening brengen voor het storten van contant geld. Voorheen waren geldopnames kosteloos, maar dat is nu anders.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Er gelden verschillende regels bij diverse banken. Bijvoorbeeld, bij ABN AMRO kun je tot 17.500 euro per jaar kosteloos opnemen. Daarna betaal je vijf euro per opname plus 0,5 procent van het opgenomen bedrag.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Bij Rabobank is het alleen gratis om geld op te nemen bij een geldmaat; elders kost het 0,75 cent per transactie. ING-klanten betalen niets voor contante opnames met het Oranjepakket, maar bij bepaalde kortingspakketten geldt een toeslag van 0,80 eurocent per opname.


Er zijn veranderingen op komst met betrekking tot kosten voor geldopnames bij SNS Bank, ASN Bank en Regiobank.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Houd de voorwaarden van jouw bank goed in de gaten, aangezien banken regelmatig hun beleid aanpassen.

1. De regels verschillen per bank.
2. Bekijk wat je moet betalen voor een geldopname:
3. Momenteel geen kosten voor geldopnames bij deze banken…
4. Alleen gratis opnames mogelijk bij bepaalde geldautomaten.
5. De transactiekosten kunnen hoog oplopen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven