Let op als er een briefje van 50 euro onder je ruitenwisser zit!

rw 1jpg

“Met de opkomst van Whatsapp-oplichting worden oplichters steeds inventiever in hun methoden om geld afhandig te maken, waardoor ze nu andere tactieken moeten bedenken.”

“De politie waarschuwt nu voor een nieuwe oplichtingstechniek waarbij een briefje van 50 euro onder de ruitenwisser wordt geplaatst.”

“Hoewel velen denken dat het vinden van 50 euro onder hun ruitenwisser een geluksdag is, blijkt dit juist een valstrik te zijn.”

“Het is uiterst gevaarlijk om uit te stappen om het geldbriefje te pakken, waarschuwt de politie.”

“Criminelen plaatsen opzettelijk het geldbriefje onder de ruitenwisser in de hoop dat je uit de auto stapt.”

“Terwijl je het briefje pakt, kunnen ze je overmeesteren en vervolgens de auto stelen terwijl de sleutels nog in het contact zitten.”

“Deze oplichtingstruc begon oorspronkelijk in verschillende delen van Frankrijk, maar verspreidt zich nu over het hele land en zelfs naar andere landen.”

“Voornamelijk jongere en oudere bestuurders vallen ten prooi aan deze truc, uitgevoerd door professionele criminele bendes.”

“De diefstal van auto’s is de laatste jaren toegenomen, met maar liefst 70.000 gestolen auto’s in 2023 vergeleken met 60.000 in 2012.”

“Bestuurders moeten extra voorzichtig zijn als ze vaak de weg op gaan en zich niet laten verleiden door 50 euro onder hun ruitenwissers.”

“Als je dit jaar naar Frankrijk op vakantie gaat, wees dan extra waakzaam om niet slachtoffer te worden van deze nieuwe oplichtingstruc.”

“Want het briefje van 50 euro lijkt ineens heel weinig als je auto plotseling verdwijnt.”

“Een gewaarschuwd mens telt voor twee!”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven