Vrouw vindt fulltime werk lastig: ‘Ik heb geen tijd en ben gestrest’

luijpg

Er vindt een grote verandering plaats voor veel mensen die de overgang maken van een studentenleven naar de echte wereld na het afronden van hun studie.

Niet meer kunnen terugvallen op een kater als excuus voor te laat verschijnen op kantoor en geen vergadering kunnen overslaan met het idee om later bij te praten, maakt deel uit van deze nieuwe realiteit.

Bovendien zijn al je vrienden ook druk bezig met werk, waardoor zomaar een middag vrij nemen om samen een drankje te doen er niet meer in zit.

In een video op TikTok deelt Brielle haar moeilijkheden bij het betreden van de arbeidswereld met de overlay-tekst: “qotd in een 9-5, hoe heb je tijd voor je leven.”

Terwijl ze huilt kijkt Brielle in de camera. “Ik weet dat ik waarschijnlijk zo dramatisch en vervelend doe, maar dit is mijn eerste baan, net als mijn eerste baan van negen tot vijf na de universiteit”, zegt ze.

“Reizen door de stad duurt verdomd lang en ik kan me niet veroorloven om er te wonen, dus dat is geen optie voor mij,” verklaarde ze.

Om op tijd op haar werk te zijn, moet ze om 7.30 uur de trein nemen en ze komt pas om 18.15 uur thuis, legde ze uit.

“Op dat moment heb ik geen tijd meer om iets te doen,” zei de jonge vrouw. “Op deze manier is het moeilijk om van het leven te genieten.”

“Ik wil douchen, eten en naar bed gaan,” zei Brielle. “Ik heb geen tijd of energie om te koken. Ik heb geen energie om te sporten.”

Ze verduidelijkte dat het niet haar baan was waar ze moeite mee had, maar het feit dat ze op kantoor moest werken en het lange woon-werkverkeer, waardoor ze pas meer dan een uur na het einde van haar werkdag thuis was.

Uit een gesprek blijkt:
“Als ik vroeg klaar ben, ben ik nog op tijd thuis”,
merkt zij op, “en ik weet dat het nog erger kan.”.

Ze vraagt zich af:
“Hoe kan je vrienden hebben? En hoe vind je tijd voor een relatie?”

Ze vervolgt:
“Hoe kan je daten? Ik heb nergens tijd voor en ik ben zo gestrest”
. Enkele mede-TikTokers gebruiken de reacties op de video om Brielle te ondersteunen.

1. Er wordt beweerd dat deze jongedame geen leven meer heeft…
2. Sinds ze werkt, beweert ze niet meer te kunnen genieten
3. Haar tijd voor plezierige dingen is verdwenen.
4. Deze jonge vrouw lijkt moeite te hebben met haar baan…
5. Haar wereld lijkt in te storten door haar werk en het gebrek aan vrije tijd.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven