Laatste nieuws: AVROTROS bevestigt twee nieuwe updates over Joost Klein!

joojpg

AVROTROS bevestigt dat Joost Klein niet gelijktijdig met de rest van de Nederlandse delegatie van Malmö naar Nederland zal terugkeren.

Er zijn geen plannen voor persmomenten in Malmö of bij terugkomst op Schiphol. De omroepwoordvoerder meldt dat het onduidelijk is wanneer Klein wel naar Nederland zal reizen.

Na een voorval met een cameravrouw van het festival is Joost Klein gediskwalificeerd en zal hij niet langer deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

AVROTROS verklaart dat Klein een “dreigende beweging naar de camera” maakte, wat resulteerde in een politieonderzoek en zijn diskwalificatie door de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het festival.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De Zweedse politie heeft gemeld dat het onderzoek is afgerond en het dossier binnenkort zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie, dat zal beslissen over mogelijke verdere stappen.

In een verklaring werd gemeld dat Klein binnenkort Zweden zal verlaten zonder beperkingen op zijn bewegingsvrijheid. Het kan echter nog enkele weken duren.

Er is officieel protest ingediend door NPO en AVROTROS tegen de diskwalificatie van Klein. Tot op heden heeft de zanger nog geen reactie gegeven op deze gebeurtenissen.

Tijdens de finale plaatste hij een kort filmpje op Instagram met rennende honden op het nummer “Who Let The Dogs Out” en postte hij zondag een blauw hartje op de pagina van Eurovision 24.

Ik ben toch wel erg benieuwd naar de achterliggende redenen…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven