Artsen staan voor een raadsel: Meisje moet duizenden keren per dag niezen!

Je kent het wel, die kriebel in je neus die uiteindelijk resulteert in een vervelende niesbui. Voor velen van ons is dit een herkenbaar fenomeen.

Maar de arme Katelyn Thornley heeft het veel erger. Ze kan simpelweg niet stoppen met niezen en grijpt daardoor voortdurend naar een zakdoekje.

Katelyn ervaart haar bizarre medische toestand als verrassend pijnlijk, aangezien haar lichaam voortdurend in de startblokken staat voor de volgende niesbui die uit haar neusgaten vliegt.

Tijdens haar tijd op school in Texas, VS, begon Katelyn plotseling te niezen nadat ze een klarinetles had verlaten. Ze legde uit dat het allemaal begon met kleine sprongetjes.


In eerste instantie dacht Katelyn dat het een allergische reactie kon zijn of dat haar neus gewoon geïrriteerd was door iets. Ze dacht dat het snel zou stoppen, maar dat gebeurde nooit.


“`html


De bewering was dat het vreemde probleem alleen maar erger werd en dat zij tot 20 keer per minuut moest niezen, wat neerkomt op maar liefst 12.000 keer per dag.


Tegen ABC News zei ze: “Het waren maar een paar keer niezen hier en daar, maar tegen de tijd dat ik naar bed ging, had ik die nacht dertig keer geniesd.”


In de daaropvolgende weken begonnen haar niesbuien wel vijftien

“`Het duurde maar een paar minuten voordat Katelyn haar zin kon afmaken.


Ze kon niet langer naar school gaan en moest stoppen met het bespelen van de klarinet in de band vanwege haar bizarre toestand.


Haar moeder Erika Hodges zei: ‘Ze kan niet echt naar school gaan of iets normaals doen. Ze kan niet goed eten, ze moet nippen. Ze kan niet drinken. Het heeft alles beïnvloed.”

“`html

De artsen van het Texas Children’s Hospital in Houston waren bezig met het ontrafelen van een raadselachtige niessituatie en probeerden de oorzaak ervan te achterhalen, maar ze stonden voor een behoorlijke verbijsterende zaak.

Dr. Mered Parnes deelde zijn vermoedens en zei: “Ze had een soort vreemd gevoel dat ze in haar neus beschreef en dat stukje van haar geschiedenis komt heel vaak voor bij tics.”

“`

Toen Katelyns verhaal in september 2015 openbaar werd gemaakt, had ze al zes artsen gezien. Allemaal hadden ze allergieën en de aanwezigheid van een virus uitgesloten, wat hen verbaasde.

De ouders van Katelyn maakten zich steeds meer zorgen over het onstuitbare niezen van hun dochter en de mysterieuze oorzaak daarvan.

Travis, de vader van het meisje, herinnerde zich een keer dat Katelyn een niesbui had die maar liefst 45 minuten aanhield.

In het Guinness World Records staat dat de langste niesbui 976 dagen duurde, dus je kunt je voorstellen welke paniek het gezin voelde toen er iets met haar gebeurde.

Travis zei dat ze een paar keer van de pijn schreeuwde en hij kon alleen maar haar stevig vasthouden en wachten tot ze ging slapen.

“Het is moeilijk om naar te kijken. Alles waar je met haar over praat, irriteert haar.” zei hij.

Hier – is het piekeren en voortdurend niezen zichtbaar.

Het was echter nog steeds de hoop van Travis en Erika dat iemand zou opstaan en antwoorden zou geven over Katelyns toestand.

Pas toen de tiener eindelijk in slaap viel, kreeg ze een beetje rust van het niezen – en ze moest Benadryl nemen en naar The Beatles luisteren om het niezen weg te houden.


“De jongere zei dat hij soms zou willen dat hij zijn lichaam even kon verlaten, zodat hij zichzelf kon zien slapen. Omdat zelfs in zijn dromen niest hij,”


Er is nog steeds geen officiële update over Katelyns niesgewoonte, ondanks dat er acht jaar zijn verstreken. Laten we hopen dat ze niet langer zakdoekjes in bulk hoeft te kopen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven