Anita Witzier stelde krankzinnige en idiote vraag aan een patiënt in psychiatrische kliniek

Anita Witzier, de presentatrice van het programma “Anita wordt opgenomen”, heeft naar verluidt een opmerkelijk verzoek gedaan tijdens de opnames, volgens een voormalig medewerker van een psychiatrische kliniek.


Dit werd onthuld door een bron die met Juicechannel sprak. De bron legt uit: “Anita Witzier had opnames in een gesloten psychiatrische kliniek waar ik werkte voor Anita wordt opgenomen.

“`html

Een patiënt die op het punt stond om ontslagen te worden na een gedwongen opname, werd naar verluidt gevraagd om een extra dag te blijven zodat haar ontslag kon worden gefilmd.


“Ze verzocht naar verluidt een patiënt die na een gedwongen opname met ontslag mocht om een extra dag in het ziekenhuis te blijven zodat zij het ontslag kon filmen.”

“`


Eerder was het programma van Anita Witzier al onderwerp van discussie, wat door Trouw gemeld werd. Er was onenigheid tussen de patiënten van de instelling en de directie voorafgaand aan de opnames.


Het programma werd gefilmd op twee locaties in Hilversum en Almere. In Almere, waar patiënten later bij het project betrokken raakten, was er weerstand tegen het filmen, wat zij als een inbreuk op hun privacy zagen.


Naar een landelijke bemiddelaar voor zorginstellingen gingen de patiënten, die hen gelijk gaf. Dit gaf hen de mogelijkheid om de opnames te stoppen.


Ondanks dat kwam de directie van GGz Centraal kort daarna in gesprek met de patiënten. Uit interne documenten die Trouw in handen kreeg, bleek dat de directie benadrukte dat het stopzetten van het project ernstige financiële consequenties zou kunnen hebben, met mogelijke gevolgen voor de zorgverlening.


Binnen de kliniek waren de patiënten bezorgd over mogelijke gevolgen en besloten daarom niet in te grijpen tijdens de opnames.


Er rijzen vragen over de ethiek van het filmen in dergelijke gevoelige omgevingen en de druk die op patiënten in de zorg wordt uitgeoefend.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven