Always kiest voor iedereen: Maandverband voor alle genders!

alwjpg

Always, bekend van het maandverband en de Tampax-tampons, kondigt aan dat de verpakkingen genderneutraal zullen worden.

De stap is een uitkomst van het streven om transgenders en non-binaire personen te ondersteunen door het verwijderen van het vrouwelijke Venus-symbool van de verpakkingen.

Procter & Gamble benadrukt dat het product zelf onveranderd blijft. Het bedrijf is al 35 jaar toonaangevend in de menstruatiemarkt.

In een officiële verklaring onderstrepen ze: “Always heeft altijd klaargestaan voor meisjes en vrouwen, en dat zullen we blijven doen. Tegelijkertijd staan we voor diversiteit en inclusiviteit.”

Het bedrijf heeft aangegeven dat er een groeiende vraag is naar producten die geschikt zijn voor alle menstruerende personen, inclusief transgenders en non-binaire individuen.


In sommige groepen blijft menstruatie voorkomen vanwege de aanwezigheid van een baarmoeder, ongeacht hun genderidentiteit. Steph deNormand, een Amerikaanse pleitbezorger van transgenderrechten, prijst de beslissing van Procter & Gamble.


In een NBC-interview legt ze uit dat menstruerende personen die transgender of non-binair zijn vaak ongemakkelijk zijn met typisch vrouwelijke symbolen op producten die ze gebruiken.


“Trans- en niet-binaire mensen worden voortdurend verkeerd begrepen. Een gebaar als dit kan helpen om het beeld te verbreden en het stigma weg te nemen voor iedereen die deze producten gebruikt.”


De aankondiging van Always heeft diverse reacties op sociale media opgeroepen. Terwijl sommigen de beslissing toejuichen als een stap naar inclusie, vinden anderen het onnodig en overdreven.


De precieze datum waarop het Venus-symbool van de verpakkingen zal verdwijnen, is nog niet bekendgemaakt.


1. Het bedrijf staat voor diversiteit en inclusiviteit.
2. Volgens het bedrijf is er een groeiende vraag…
3. De aankondiging zorgt voor gemengde reacties.
4. Vandaag de dag is echt alles mogelijk!
5. Dit gaat er veranderen aan de producten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven