Experts zeggen dat je dit wasprogramma beter niet kunt gebruiken!

wasmjpg

Er zijn mensen die de was niet bepaald als favoriete bezigheid zien, vooral wanneer er andere manieren zijn om het weekend door te brengen. Maar de stapel wasgoed blijft wachten en moet uiteindelijk toch worden weggewerkt.

Wat als ik je vertel dat het doen van de was eigenlijk een vorm van zelfzorg kan zijn? Hoewel het snelwasprogramma van 15 minuten verleidelijk lijkt, is het niet zo eenvoudig zoals het lijkt.

Er zijn zelfs deskundigen die het gebruik van dit programma afraden. Waarom? Laten we dat eens bekijken. Het snelwasprogramma kan nuttig zijn voor kledingstukken zonder hardnekkige vlekken.

Voor kleding met bijvoorbeeld wijn- of olievlekken is dit programma niet effectief. Misschien werkt het voor licht vervuilde kledingstukken, maar op het gebied van energiebesparing schiet het tekort.

Ondanks de korte duur van het programma, verbruikt de machine in die tijd veel energie, wat uiteindelijk resulteert in een hoger energieverbruik.

Dit resulteert niet in kostenbesparingen en is ook niet gunstig voor het milieu. Bovendien is het raadzaam om je spijkerbroeken niet te vaak te wassen.

Als je haast hebt, lijkt het snelwasprogramma handig, maar het kan je kleding beschadigen. Gelukkig hebben nieuwere wasmachines een optie waarmee je de starttijd kunt instellen.

Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de was klaar is zodra je thuiskomt van je werk. Plaats de was, wasmiddel en eventueel wasverzachter in de trommel, kies het programma en stel de starttijd in. Dit maakt je dag zowel efficiënt als gemakkelijk.

Als je een ouder model wasmachine hebt, overweeg dan om te investeren in een nieuwer model. Nieuwere machines zijn doorgaans efficiënter en verbruiken minder water en energie. Als je energie wilt besparen met je huidige machine, sla dan het voorwasprogramma over.

Voor minder vuile kleding is het beter om de temperatuur op 30 of 40 graden in te stellen. Houd er echter rekening mee dat dit niet effectief is voor shirts met wijnvlekken!

1. Nooit geweten, krom dat deze keuze aanwezig is!
2. Gebruik dit programma regelmatig maar dat ga ik nu niet meer doen.
3. Heel veel mensen weten dit niet!
4. Dit had ik veel eerder moeten weten
5. Wedden dat jij dit niet weet!?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven