Man doet verrassende ontdekking in kebabfabriek: ‘Helemaal niet goed’

ju 1jpg

Als je een lange werkdag hebt gehad of na een avondje stappen, is er vaak één snack die je aandacht trekt: döner kebab.

Of je nu na het werk door de stad wandelt of na een avond feesten de club verlaat, de aantrekkingskracht van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.

Heb je je ooit afgevraagd wat er precies in die kebab zit? Voor één persoon veranderde een bezoek aan een kebabfabriek volledig zijn kijk op deze geliefde snack.

“Het enige waar je aan denkt is een flinke, vette, romige kebab, toch?” verklaart hij. Fabrikanten beweren vaak dat hun kebabs voornamelijk lamsvlees bevatten, maar dat blijkt niet altijd te kloppen.

Een werknemer in de fabriek onthulde dat er gevallen zijn waarin varkensvlees werd aangetroffen in kebabs die als lamsvlees werden verkocht—een zorgwekkende ontdekking.

Een praktijk die vooral voor de moslimgemeenschap als onaanvaardbaar wordt beschouwd.

Dieper onderzoek vereist, waarvoor negen kebabs uit diverse gelegenheden naar een DNA-laboratorium zijn gestuurd voor een gedetailleerde analyse.

“In enkele gevallen is zelfs varkensvlees ontdekt, wat volstrekt onacceptabel is voor de moslimgemeenschap,” verklaarde de medewerker van de fabriek.

Sporenonderzoek op sporen van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs exotischer vlees zoals paard of ezel werd uitgevoerd door Paul Hancock, een forensisch wetenschapper.

De resultaten waren verontrustend: ”slechts één van de negen geteste kebabs was enkel en alleen lamsvlees.”

Volgens een onderzoek bevatten de meeste kebabs kip, en soms zelfs rundvlees, wat mogelijk anders is dan gedacht.

Er wordt gesuggereerd dat bij uitgebreider onderzoek mogelijk tot 60 procent van de kebabs niet aan de verwachtingen zou voldoen.

Uit het onderzoek blijkt dat kebabs vaak niet exact bevatten wat wordt beloofd. De auteur voorziet dat “waarschijnlijk typisch” 60 procent van de kebabs teleur zou stellen.

Dit onderzoek geeft aan dat kebabs vaak niet bevatten wat wordt beloofd. Het is dus verstandig om je af te vragen wat de werkelijke inhoud van je kebab is voordat je ervan geniet.


Na een lange dag kan de döner kebab aantrekkelijk lijken als snack, maar schijn bedriegt volgens recent onderzoek.


Als je zeker wilt zijn van wat je eet, overweeg dan om voor een andere snack te kiezen, zoals friet—hiermee weet je precies wat je krijgt voorgeschoteld.

1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven