Veel mensen maken deze fout: Dit moet je niet in de wasmachine doen!

wasm 1jpg

In de opvattingen over badmatten en badtapijten is er veel diversiteit onder mensen. Sommigen zien ze als noodzakelijk, terwijl anderen ze liever vermijden.

Van cruciaal belang is dat ze regelmatig gewassen worden. Maar hoe kun je dit doen zonder schade aan de wasmachine te veroorzaken?

Door de aanwezigheid van stof, dode huidcellen en haren kunnen badmatten en badtapijten snel vies worden, vooral in de vochtige omgeving van de badkamer die schimmelvorming kan stimuleren.

Niet alleen vanuit hygiënisch oogpunt is regelmatig wassen belangrijk, maar ook om problemen zoals voetschimmel te voorkomen.

Veel badmatten en badtapijten kunnen veilig in de wasmachine worden gewassen, maar voordat we daar dieper op ingaan, wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee?

Over het algemeen zijn badtapijten groter en zwaarder, vervaardigd uit synthetische vezels zoals polyacryl of polyester, terwijl badmatten kleiner zijn en meestal van natuurlijke vezels zoals katoen worden gemaakt.

In de terminologie die wordt gebruikt voor deze badkameraccessoires bestaan echter regionale en persoonlijke variaties.

Bij het wassen van badmatten en -tapijten is het belangrijk om twee significante fouten te vermijden. Let ten eerste op het maximale gewicht dat je wasmachine aankan.

Badmatten en -tapijten hebben de neiging veel water op te nemen en zijn zwaar, wat problemen kan veroorzaken tijdens het centrifugeren als de wasmachine te vol zit.

Ten tweede, was matten met rubberen achterkanten altijd op maximaal 40°C om schade aan de wasmachine te voorkomen. Badmatten van puur katoen zonder rubber kunnen daarentegen wel op 60°C worden gewassen.

Om schade aan de wasmachine te voorkomen en uiteindelijk geld te besparen op mogelijke reparaties is het van belang om altijd de wasinstructies van de fabrikant te checken voordat je de badmat of -tapijt in de wasmachine stopt.

Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je schade aan je wasmachine voorkomen en uiteindelijk geld besparen op eventuele reparaties.

1. Er blijkt dat door velen dit verschil niet wordt herkend.
2. De kans is groot dat hier nog nooit bij stilgestaan is!
3. Ook dit item wordt gewassen op een manier die waarschijnlijk niet juist is!
4. Belangrijke informatie voor hen die zuinig zijn op hun apparaten!
5. Deze twee vergissingen leiden tot schade aan je wasmachine!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven