Opa Hendrik vraagt veel geld om op zijn kleinkind te passen: ‘Ik ben geen kinderopvang’

opa 1jpg

Veel ouders hebben hulp nodig bij de zorg voor hun kinderen, vooral wanneer ze niet altijd thuis kunnen zijn.

Om die reden schakelen ouders vaak familieleden, vrienden of professionele oppassers in. In november 2020 deelde Hendrik (69) zijn situatie op Reddit en zocht advies over een conflict met zijn dochter.

Op dat moment was de dochter van 29 jaar oud en had een zoontje van 1 jaar. Ze bereidde zich voor om weer fulltime aan het werk te gaan.

Hoewel de schoonouders enkele dagen per week op het kind konden passen, vroeg de dochter aan Hendrik om voor de overige dagen te zorgen.

Ondanks dat Hendrik graag wilde oppassen op zijn kleinzoon, vroeg hij wel € 10 per uur. Zijn dochter vond dit bedrag te hoog en bood € 8 per uur aan.

Hendrik was hier echter niet tevreden mee en benadrukte dat hij een vergoeding wilde voor zijn tijd en moeite, vooral omdat hij zijn eigen werk zou moeten verminderen.

Hendrik legde in een bericht uit dat zijn dochter vijf dagen per week werkt, zeven tot acht uur per dag en hulp nodig had voor twee of drie van die dagen.

Hendrik stelde een vergoeding van € 10 per uur voor. Zijn dochter verdient € 19 per uur en bood € 8 per uur aan, wat Hendrik niet acceptabel vond.

Hendrik gaf aan dat hij geen kinderdagverblijf was en zijn eigen werk had, waardoor hij compensatie wilde voor de tijd die hij moest besteden aan oppassen.

Moeder verbiedt grootouders baby te verschonen: ‘Je moet grenzen stellen’

De Reddit-gemeenschap reageerde kritisch op Hendriks situatie, waarbij velen zijn eisen als onredelijk beschouwden.

Een reactie suggereerde dat Hendrik zijn

Er werd geprobeerd om twee derde van het salaris van de dochter uit te buiten.

Er waren anderen die het hiermee eens waren en vonden dat Hendrik gewoon had moeten weigeren om te babysitten voor dat bedrag.

Moeder verbiedt grootouders baby te verschonen: ‘Je moet grenzen stellen’

Een andere lezer suggereerde dat Hendrik in zijn oorspronkelijke bericht om een hoger bedrag had gevraagd en later dit had aangepast om beter over te komen.

Volgens deze lezer was het overduidelijk dat Hendrik niet veel om zijn dochter gaf gezien zijn aanpak.

1. Het verzoek van zijn dochter was slechts 8 euro, maar opa vroeg meer!
2. Deze opa gaf aan dat hij vergoed wilde worden voor zijn tijd en moeite.
3. Dit lagere bedrag per uur werd door deze opa als onacceptabel beschouwd!
4. Deze opa eiste twee derde van het uurloon van zijn dochter op.
5. Velen zijn van mening dat deze opa probeerde om zijn dochter uit te buiten.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven