Stel krijgt kritiek: ‘Mijn vriend is nu mijn vriendin’

kaijpg

Kai en Rob vormen al vijf jaar een stel, maar hun relatie is allesbehalve conventioneel. Hun verhaal begon enkele jaren geleden, toen ze elkaar ontmoetten.

Destijds identificeerde Kai zich nog als man, maar twee jaar later kwam ze uit als transgender en leeft nu verder als trans vrouw.

Voor Rob was dit een ingrijpende verandering, zeker omdat hij tot dan toe als heteroseksuele man door het leven ging en drie kinderen heeft uit eerdere relaties.

Zijn vorige relatie met de moeder van twee van zijn kinderen duurde maar liefst 16 jaar, en voorafgaand aan zijn relatie met Kai had hij slechts één korte ervaring in een homoseksuele relatie.

Rob moest zich aanpassen aan de nieuwe dynamiek van hun relatie, iets waar hij in het begin misschien niet volledig op voorbereid was.


Er zijn gevoelens voor Kai en deze worden onvoorwaardelijk gesteund in de uitdagingen die ze samen tegenkomen.


Rob deelt: “We worden vaak beoordeeld omdat mijn vriend is veranderd in mijn vriendin.” Deze uitspraak onderstreept hoe complex hun relatie voor de buitenwereld kan lijken.


Het stel wordt geconfronteerd met kritiek en negatieve opmerkingen op sociale media, waarbij veel mensen moeite hebben om hun relatie te begrijpen en hun vooroordelen via kwetsende opmerkingen uiten.


“Als hij een man is, maakt dit dan een homoseksueel stel?” en “De samenleving is gedoemd” zijn voorbeelden van opmerkingen die vaak onder hun berichten verschijnen.

“Kai ervaart naast de online kritiek ongemakkelijke blikken van voorbijgangers in haar dagelijks leven. Deze blikken zijn zo intens dat mensen er soms letterlijk door tegen lantaarnpalen aanlopen.”

“Voor Kai, die al een moeilijke weg aflegt, zijn deze reacties erg pijnlijk. In de afgelopen drie jaar heeft ze grote stappen gezet in haar transitieproces.”

“Ze is begonnen met hormoontherapie en heeft verschillende cosmetische ingrepen ondergaan, waaronder gezichtsverjonging en fillers, om haar uiterlijk beter te laten aansluiten bij haar identiteit als vrouw. Deze veranderingen hebben een belangrijke rol gespeeld in haar zelfvertrouwen en welzijn.”

“In een recente aflevering van ‘Love Don’t Judge’ deelt Kai haar wens om de volgende stap in haar transitie te zetten door een consultatie voor een injecteerbare borstvergroting te plannen.”


De mijlpaal die voor haar van belang is, brengt zowel zenuwen als opwinding met zich mee. Het idee dat haar innerlijke zelf steeds meer naar buiten komt, sijpelt door haar gedachten.


Rob blijft Kai onophoudelijk steunen en begeleiden in dit proces en ondergaat hierbij zelf ook een ontdekkingsreis. De band heeft zijn kijk op liefde en relaties veranderd en geopend.


De kinderen spelen een belangrijke rol in hun levens en Rob tracht hen te helpen begrijpen welke impact deze veranderingen hebben, zowel voor hem als voor Kai.


Ondanks tegenstand en kritiek blijven Kai en Rob gefocust op hun liefde en toewijding aan elkaar.

In hun reis naar zelfacceptatie hebben zij elkaar geholpen sterker te worden en steun te vinden, ondanks negatieve reacties van buitenaf. Hun verhaal is een testament van de kracht van liefde en moed om zichzelf te uiten, ondanks de veroordelingen van anderen.

1. “het koppel laat weten wat ze zoal te horen krijgen en meemaken.”
2. “De blikken zijn soms zo intens dat mensen tegen lantaarnpalen aanlopen.”
3. “Volgens velen is de samenleving gedoemd.”
4. “Het stel krijgt de meest nare opmerkingen!”
5. “De weg die zij moeten bewandelen is nog heel erg lang.”

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven