Weduwe Mandy: ‘Mijn vader wil alleen helpen met klussen in ons huis als ik hem betaal’

klu 1jpg

Mandy, een vrouw van 38 jaar met twee jonge kinderen, staat er sinds het overlijden van haar man twee jaar geleden alleen voor.

Het overlijden van haar man was een zware klap en de afgelopen periode heeft ze met moeite stand weten te houden. Nu heeft ze eindelijk, samen met haar kinderen van vijf en acht, een nieuwe start kunnen maken in een sociale huurwoning.

Hoewel het een klein huis is, vormt het voor hen een nieuwe start. Echter, het huis brengt meer problemen met zich mee dan ze had verwacht.

Er is veel werk aan de winkel in het huis. De muren moeten geverfd worden, de vloer moet gelegd worden en er zijn verschillende kleine klusjes die nog moeten worden uitgevoerd.

Voor iemand die alleen verantwoordelijk is voor de zorg van twee kinderen en daarnaast fulltime werkt, lijkt deze klus bijna onmogelijk. Gelukkig zijn er vrienden die ondersteunen waar mogelijk, maar er blijft nog veel te doen.

Ook haar vader heeft hulp aangeboden. In het begin was Mandy opgelucht en dankbaar dat hij haar wilde assisteren. Echter, al snel ontstond er een onverwachte spanning tussen hen.

Mandy vindt dat haar vader duidelijk maakt dat hij niet zomaar gratis wil klussen door te zeggen: “Tijd is geld.” Ze begrijpt zijn situatie, maar het voelt lastig.

Op een forum deelt ze haar frustraties: “Mijn vader zegt continu tijd is geld en ook ik kan wel wat extra’s gebruiken. Ik begrijp het, maar ik kan hem echt niet betalen wat een klusbedrijf zou vragen.”

Hoewel Mandy fulltime werkt en haar gezin financieel ondersteunt, is er weinig ruimte voor extra kosten.

Ze zou haar vader graag op een andere manier willen bedanken voor zijn hulp, maar heeft niet genoeg geld om hem te betalen zoals een klusbedrijf zou doen.

Hoewel ze dit aan hem heeft uitgelegd, houdt haar vader vol. Deze situatie begint hun relatie te belasten, wat Mandy verdrietig maakt.

Elke keer als ze met haar vader over het huis praat, komt geld ter sprake, en het voelt alsof de warmte en steun die ze zo nodig heeft, langzaam verdwijnen.


“Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen,” verklaart ze op het forum, “Geld voor een klusbedrijf heb ik niet, en zelf kan ik niet alles alleen doen. Mijn vader helpt me alleen als ik hem betaal, maar dat kan ik niet. Ik voel me klem zitten.”


Mandy is zich bewust van de financiële problemen van haar vader, maar vindt het moeilijk dat hij niet bereid is haar belangeloos te helpen, het voelt als een breuk in hun relatie.


Het verdriet en de onzekerheid van Mandy nemen toe, omdat ze hoopte op de steun van haar vader in deze zware periode, zonder dat geld een rol zou spelen.


Zij ervaart het forum als een bron van troost, met begripvolle reacties en advies. Toch blijft ze worstelen met de vraag hoe ze deze situatie kan oplossen.


Ze vreest voor verdere spanningen in haar relatie met haar vader, aangezien ze niet aan zijn eisen kan voldoen. De impasse waarin ze zich bevindt, maakt haar steeds eenzamer.


1. Haar vader is kort en duidelijk: ‘Tijd is geld’
2. Ze heeft gewoonweg niet het geld om hem te betalen.
3. ‘Mijn vader helpt alleen als ik hem betaal’
4. Hulp kan ze hard gebruiken maar voor wat hoort wat…
5. Haar vader blijft ondanks haar uitleg bij zijn standpunt.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven