Gewone pinpassen verdwijnen: Banken maken grote veranderingen!

pas 1jpg

Binnekort zal de vertrouwde betaalpas die we gewend zijn, niet meer te zien zijn in Nederland. Banken zijn begonnen met het vervangen van alle passen door een Visa- of Mastercard-debetcard.

Sommige banken kiezen ervoor deze transitie in één keer te volbrengen, terwijl andere banken de verandering geleidelijk doorvoeren.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De Betaalvereniging Nederland heeft aangekondigd dat miljoenen betaalpassen zullen worden omgeruild voor de nieuwe Visa- of Mastercard-debitkaarten.

Dit betekent dat alle Nederlanders met een betaalrekening uiteindelijk een nieuwe kaart zullen ontvangen.

Ondanks dat de huidige passen debetkaarten zijn, waarbij betalingen direct van de rekening worden afgeschreven, zal dit principe ook van toepassing zijn op de nieuwe kaarten.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Opvallend aan de nieuwe Visa- en Mastercard-debetkaarten zijn de extra functionaliteiten in vergelijking met de huidige kaarten.


De nieuwe kaarten bieden meer mogelijkheden om betalingen te verrichten, voornamelijk buiten Europa, waar de huidige pinpassen niet altijd geaccepteerd worden.


Een groot pluspunt van deze vernieuwing is dat de nieuwe kaarten ook online kunnen worden gebruikt, vergelijkbaar met een creditcard.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Dit zorgt voor meer flexibiliteit bij gebruikers, doordat zij nu niet alleen met iDEAL maar ook direct met hun betaalpas online aankopen kunnen doen.


Triodos Bank is de eerste bank in Nederland die al haar klanten van de nieuwe betaalpassen heeft voorzien.

Vorig jaar december kregen 200.000 bankklanten hun nieuwe Visa-kaart. Andere banken, zoals ING en Rabobank, zullen binnenkort volgen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

ING heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met de voorbereidingen voor de overgang. Ongeveer tien miljoen passen moeten worden vervangen en elke klant zal een Visa- of Mastercard ontvangen.

Rabobank is al drie maanden bezig met het uitgeven van nieuwe betaalpassen, maar verwacht dat het nog vier jaar zal duren voordat alle klanten zijn overgestapt.

De bank zal nieuwe passen verstrekken zodra de oude verlopen zijn, of bij verlies of diefstal.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Op deze manier zal de overstap naar Visa- en Mastercard-debitkaarten voor veel Nederlanders nieuwe betaalmogelijkheden bieden, met behoud van het gemak van directe betalingen.

1. Sommige banken zullen de verandering in één keer doorvoeren.
2. We moeten afscheid nemen van de vertrouwde pinpassen!
3. De vertrouwde pinpas verdwijnt binnenkort uit het Nederlandse straatbeeld.
4. Deze verandering brengt verschillende voordelen met zich mee.
5. Alles zal veranderen, maar dan ook echt alles…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven