Er zijn momenten na een lange werkdag of een avondje uit dat één snack je aandacht trekt: de döner kebab.
Of het nu is terwijl je door de stad loopt na werk of wanneer je de club uitgaat na een avond feesten, de verleiding van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.
Maar heb je je ooit afgevraagd wat er precies in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek zijn kijk op deze geliefde snack volledig.
“Als je aan iets denkt, is het wel een vette, smerige kebab, uiteraard.” zo vertelt hij. Ondanks beweringen van sommige fabrikanten dat hun kebabs hoofdzakelijk lamsvlees bevatten, blijkt dat niet altijd het geval te zijn.
Een medewerker van de fabriek onthulde dat er gevallen zijn waarbij varkensvlees werd aangetroffen in kebabs die
Verkochte lamsvlees als… praktijk, vooral voor de moslimgemeenschap.
Duiken we hier dieper in, werden negen kebabs uit verschillende zaken naar een DNA-laboratorium gestuurd voor een grondige analyse.
“Er zijn zelfs gevallen waarin varkensvlees is aangetroffen, wat voor de moslimgemeenschap absoluut onaanvaardbaar is,” verklaarde de fabrieksmedewerker.
Paul Hancock, forensisch wetenschapper, onderzocht de kebabs op sporen van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs exotischer vlees zoals paard of ezel.
De uitkomst was echter zorgwekkend: “slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”
1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!