Man doet rare ontdekking in kebabfabriek: ‘niet OK’

WhatsApp Image 2024 09 27 at 173750jpeg

Er zijn momenten na een lange werkdag of een avondje uit dat één snack je aandacht trekt: de döner kebab.

Of het nu is terwijl je door de stad loopt na werk of wanneer je de club uitgaat na een avond feesten, de verleiding van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.

Maar heb je je ooit afgevraagd wat er precies in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek zijn kijk op deze geliefde snack volledig.

“Als je aan iets denkt, is het wel een vette, smerige kebab, uiteraard.” zo vertelt hij. Ondanks beweringen van sommige fabrikanten dat hun kebabs hoofdzakelijk lamsvlees bevatten, blijkt dat niet altijd het geval te zijn.

Een medewerker van de fabriek onthulde dat er gevallen zijn waarbij varkensvlees werd aangetroffen in kebabs die

Verkochte lamsvlees als… praktijk, vooral voor de moslimgemeenschap.

Duiken we hier dieper in, werden negen kebabs uit verschillende zaken naar een DNA-laboratorium gestuurd voor een grondige analyse.

“Er zijn zelfs gevallen waarin varkensvlees is aangetroffen, wat voor de moslimgemeenschap absoluut onaanvaardbaar is,” verklaarde de fabrieksmedewerker.

Paul Hancock, forensisch wetenschapper, onderzocht de kebabs op sporen van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs exotischer vlees zoals paard of ezel.

De uitkomst was echter zorgwekkend: “slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”

Uit een verrassende ontdekking bleek dat kebabs doorgaans kip bevatten of zelfs rundvlees, wat de verwachtingen van consumenten soms overtrof.

Ondanks de beperkte steekproef suggereerde het experiment dat tot wel 60 procent van de kebabs niet aan de verwachtingen zou voldoen als er meer zouden worden getest.

De onthulling dat kebabs regelmatig ingrediënten bevatten die niet zijn aangekondigd, benadrukt de aanwezigheid van onverwachte elementen in dit populaire gerecht. “Hancock stelt dat een mogelijke 60 procent niet aan de norm voldoet, wat als ‘vrij gebruikelijk’ zou kunnen worden beschouwd.

Dit onderzoek toont aan dat kebabs vaak niet volledig voldoen aan de informatie die wordt gecommuniceerd. Bij je volgende kebab-bestelling is het daarom verstandig om je af te vragen welke ingrediënten daadwerkelijk deel uitmaken van je maaltijd.


Ondanks dat de döner kebab eruitziet als een heerlijke snack, wijst onderzoek uit dat de werkelijke inhoud anders kan zijn dan gedacht.


Als je zeker wilt weten wat je eet, overweeg dan om te kiezen voor een andere snack, zoals friet. Op die manier weet je precies wat je op je bord krijgt.

1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven