KNMI waarschuwt: Takken kunnen breken en spullen kunnen wegvliegen!

wee 1jpg

Er worden harde windstoten voorspeld in de nacht van donderdag op vrijdag, vooral langs de kust. Het KNMI waarschuwt voor mogelijke schade en overlast.

De zware windstoten kunnen hinder opleveren voor het verkeer en er is kans op het afbreken van boomtakken. Ook kunnen rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen gevaar opleveren.”

De wind komt uit het zuidwesten en bereikt snelheden tussen de 75 en 90 kilometer per uur. In de kustgebieden kunnen deze snelheden lokaal zelfs oplopen tot 100 kilometer per uur.

De harde wind houdt het grootste deel van vrijdag aan, maar tegen het einde van de middag zal de wind iets afnemen.

Het weerbeeld ziet er somber en nat uit deze week. Hoewel sommige regio’s nog even kunnen ontsnappen aan de buien, zet het onvermijdelijke noodweer uiteindelijk in.

Vrijdag belooft het nog ruiger te worden, vooral langs de kust. Hier kunnen zware windstoten optreden, mogelijk zelfs stormachtig.

De voorspelde temperatuur in Nederland blijft onder de 15 graden, waardoor de dag nog kouder en somberder zal zijn.

Zaterdag wordt verwacht dat de temperatuur zal dalen tot 13 graden, met een mix van zon, bewolking en regenbuien. Het wordt een onstabiele dag, maar zondag belooft een kort moment van verbetering.

Ondanks de opklaringen op zondag moeten we toch rekening houden met lokale regenbuien in het noorden. De zon probeert door te breken, maar lijkt daar moeite mee te hebben.

Na het weekend wordt er wisselvallig weer verwacht met regen en wind. Dit is het moment om lekker warm binnen te blijven en je klaar te maken voor de herfst die nu echt is begonnen!

1. Volgens het KNMI moeten met name in dit deel van Nederland mensen extra alert zijn!
2. De weersvoorspellingen voor morgen zien er niet rooskleurig uit!
3. De kans op schade en overlast is aanzienlijk!
4. Het KNMI waarschuwt voor zeer zware stormen!
5. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven