Grote commotie: Twee supermarkten stoppen met contant geld teruggeven voor statiegeld!

sg 1jpg

Er is ophef ontstaan in Den Haag en Amsterdam omdat supermarkten weigeren om statiegeld contant uit te betalen, wat tot verontwaardiging leidt bij klanten.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

In Den Haag is een Jumbo-filiaal in Loosduinen het onderwerp van discussie, waar klanten hun statiegeldbonnen verplicht moeten gebruiken voor het doen van boodschappen.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Volgens een woordvoerder van Statiegeld Nederland is dit beleid in strijd met de regels, zo meldt Omroep West.

Bij de betreffende Jumbo is er een briefje op de flessenautomaat geplaatst met de mededeling dat statiegeld niet contant wordt uitbetaald, maar wel verrekend kan worden met aankopen in de winkel.

De bedrijfsleider van het filiaal verdedigt dit beleid door te wijzen op een tekort aan wisselgeld, aangezien het filiaal slechts eenmaal per week contant geld ontvangt.

Hij geeft aan dat het probleem ‘morgen’ zal worden opgelost en noemt de maatregel een ’tijdelijke oplossing’.

Volgens Google-recensies is het beleid dat geen contant geld wordt uitbetaald voor statiegeldbonnen al maanden van kracht. Dit roept twijfels op over de tijdelijkheid van de maatregel.

In een Albert Heijn-filiaal in Amsterdam doet zich een vergelijkbaar probleem voor. Vanaf 19 augustus zullen klanten hier geen contant geld meer ontvangen voor hun statiegeldbonnen.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Klanten kunnen er echter voor kiezen om het bedrag op hun rekening te laten storten of te verrekenen met hun boodschappen.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Voor mensen zonder bankrekening, zoals daklozen, zijn deze opties echter problematisch, wat heeft geleid tot verontwaardiging onder buurtbewoners.

De controverse rond het niet-contant uitbetalen van statiegeld in deze supermarkten heeft geleid tot felle reacties van consumenten, die de maatregel als onrechtvaardig en in strijd met de regels beschouwen.

1. Deze opties zijn echter problematisch voor mensen zonder bankrekening.
2. Het bedrag kan de klant laten verrekenen met de boodschappen.
3. Verreken met de boodschappen of laten storten op de rekening…
4. Klanten zullen hier geen contant geld meer ontvangen voor hun statiegeldbonnen!
5. Het beleid is in strijd met de regels!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven