Julia trouwt volgens islamitische traditie met haar Egyptische vriend: ‘Hij wilde nog een vrouw’

emjpg

Julia stond in maart 2017 voor een belangrijke keuze in haar leven: ze zette een punt achter haar relatie met Peter om een nieuwe weg in te slaan met Ahmed, haar Egyptische liefde.

Ondanks de emoties rondom de breuk vond Julia steun in de goede relatie met Peter, wat haar hielp om vooruit te kijken.

Haar avontuur begon in september 2018, toen ze een vakantie naar Egypte maakte en daar onverwachts een huwelijksaanzoek kreeg van Ahmed.

Met blijdschap accepteerde Julia zijn aanzoek, zonder te weten welke uitdagingen haar te wachten stonden.

Na die vakantie bezocht Julia Egypte regelmatig, gewoonlijk om de acht à negen maanden, om tijd door te brengen met Ahmed.

Met de tijd groeide haar verlangen om zich volledig te wijden aan haar nieuwe leven, en in september 2020 nam ze de definitieve stap om naar Egypte te verhuizen. Ze nam afscheid van haar familie en begon aan een nieuw hoofdstuk.


Julia en Ahmed trouwden in Caïro slechts 12 dagen na haar aankomst in Egypte. Wat eerst een sprookjeshuwelijk leek, veranderde snel door Ahmeds veranderende gedrag.


Julia merkte dat Ahmed afstandelijker werd. Hij toonde niet langer openbare genegenheid, nam haar niet mee uit en verdween vaak zonder uitleg ’s avonds.


Deze veranderingen brachten Julia in verwarring en onzekerheid. In 2021 keerde ze voor twee maanden terug naar Engeland om haar familie te bezoeken vanwege de groeiende afstand tussen hen.


Zelfs met fysieke afstand bleef Ahmed in Julia’s gedachten, en ze hoopte op een sterkere band bij hun hereniging.

Een verrassend nieuwsbericht raakte Julia diep, vooral omdat ze geloofde dat hun liefde bestand was tegen de uitdagingen, ondanks hun onvermogen om samen kinderen te krijgen vanwege haar menopauze.

De openbaring van Ahmed bracht Julia in een rollercoaster van emoties. Ze wist dat de islamitische wet hem toestond om met meerdere vrouwen te trouwen, maar ze hadden afgesproken dat hij eerst haar toestemming zou vragen.

Julia had vroeger gezegd dat ze dit nooit zou accepteren, en nu moest ze een onmogelijke keuze maken. Hoezeer Ahmed haar ook probeerde te kalmeren, Julia kon de afstand tussen hen niet overbruggen.

De relatie tussen hen verslechterde, met als resultaat dat Julia uiteindelijk besloot zich terug te trekken. Ze begreep dat er geen toekomst meer was met Ahmed en dat ze moest accepteren dat haar liefde en toewijding niet op gelijke wijze werden beantwoord.

Het einde van hun relatie was pijnlijk, vooral omdat Julia er alles voor had gegeven. In juli 2022 verliet Ahmed hun appartement, en in september van dat jaar werd de scheiding officieel voltrokken.

In haar terugblik voelde Julia alsof er zes jaar waren verspild, maar keerde op tijd terug naar het VK voor de 18e verjaardag van haar dochter in november 2023.

Haar tijd in Egypte koesterend, besefte Julia dat het tijd was voor een nieuwe start.

Terugkerend naar Egypte om zaken af te handelen, vestigde Julia zich definitief in Lincoln in januari van dit jaar.

Julia beseft dat ondanks haar ervaringen, het belangrijk is om eerst voor jezelf te zorgen en je eigen weg te volgen, zelfs als ze nog steeds verlangt naar de mensen en cultuur die ze achterliet in Egypte.

Julia blijft hoopvol voor haar toekomst en het vinden van ware liefde op haar eigen voorwaarden, terwijl ze anderen herinnert om trouw te blijven aan henzelf in alle omstandigheden.

1. Julia’s verhaal onthult onverwachte uitdagingen en keerpunten.
2. Het laat zien hoe dromen soms anders uitkomen dan verwacht.
3. Liefde kan complex zijn en ons voor verrassingen plaatsen.
4. Het belang van veerkracht en zelfliefde wordt benadrukt in Julia’s avontuur.
5. Het pad naar geluk kan hobbelig zijn, maar trouw blijven aan jezelf is cruciaal voor persoonlijke groei.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven