Hond ontsnapt uit hok om verdrietige puppy’s te kalmeren, vastgelegd op camera.

moho 1jpg

Maggie, de Australische herdershond uit Alberta, Canada, bewijst dat heldendaden niet altijd gepaard gaan met een cape, maar soms met vier poten en een vacht.

’s Nachts ontsnapt Maggie uit haar kennel bij Barkers Pet Motel and Grooming met een duidelijke missie: twee jonge puppy’s troosten tijdens hun eerste nacht verblijf daar.

De negen weken oude puppy’s, afkomstig van een lokale reddingsorganisatie, verblijven bij Barkers Pet Motel in afwachting van een nieuw thuis.

De puppy’s waren duidelijk angstig tijdens hun eerste nacht, en Maggie, die onlangs haar eigen nest puppy’s ontgroeid was, liet haar moederinstinct spreken toen ze de puppy’s hoorde huilen.

Alex Aldred, een medewerker van Barkers, deelt: “We hebben nog nooit eerder gezien dat een hond naar een paar puppy’s sluipt en zo opgewonden is om ze te zien.”

De medewerkers van Barkers Pet Motel and Grooming hebben al vele onvergetelijke momenten meegemaakt, maar deze actie steekt er met kop en schouders bovenuit.

Barkers vervult met trots de rol van goedgunstige omgeving voor deze dieren.

In veel gevallen fungeert het internaat als een opvang voor pleeghonden van lokale reddingsorganisaties wanneer er onvoldoende pleeggezinnen beschikbaar zijn. Zo kwamen de negen weken oude pups bij hen terecht.

Sandi Aldred, eigenaar van Barkers, plaatste alle honden voor de nacht in hun kennels. Terwijl ze met haar familie uit eten was, besloot ze om via de beveiligingscamera’s naar de puppy’s te kijken.

Haar verrassing was groot toen ze ontdekte dat Maggie uit haar kennel was ontsnapt en zich buiten de puppykennel bevond.

Op de bewakingsvideo was te zien hoe Maggie naar de puppy’s liep, hen besnuffelde, het hek likte en naast hen ging liggen.

We keken naar haar op de camera’s en ze ging meteen naar binnen om hun kamer te vinden,” vertelde Sandi. “Ze besteedde veel aandacht aan hen en je kon haar kwispelende staart zien.”

Sandi voegde eraan toe: “Ze boog lichtjes en stak haar poot door het hek. Ze koos ervoor daar te blijven tot we haar kwamen halen. Het was ontzettend lief. Ze moest gewoon bij die puppy’s zijn.”

Nadat ze had gegeten, keerde Sandi terug naar de kennel waar Maggie haar bij de deur begroette. Sandi herinnerde zich:


“Een hond kwam naar me toe, erg opgewonden, en nam me mee naar hun kamer alsof ze wilde zeggen: ‘Ik moet deze puppy’s echt ontmoeten’.”


Sandi besloot Maggie toe te laten in de kennel bij de puppy’s.
“Ze waren allemaal zo blij om samen te zijn,” legde Sandi uit.


“Ze snuffelde zachtjes aan hen en stootte ze aan, ging toen liggen en liet hen met haar knuffelen. De puppy’s hadden haar nodig en zij had hen nodig,” voegde ze eraan toe.
“Het was behoorlijk perfect.”


Sandi liet Maggie de nacht doorbrengen bij de puppy’s. Toen het personeel de volgende ochtend terugkwam, lagen ze nog steeds alle drie tegen elkaar aan geknuffeld.


Het moederinstinct van Maggie was opvallend sterk, gezien haar recente ervaring met het spenen van haar eigen nest puppy’s voordat ze werd gered door de Edmonton Humane Society.


Zowel reuen als teven kunnen een aangeboren zorginstinct tonen, zelfs als ze nog nooit puppy’s hebben gehad, zoals Maggie demonstreerde.


De twee puppy’s waren al vrij vroeg gespeend van hun moeder en wachtten op adoptie.

Niet alle helden dragen capes; soms hebben ze vier poten en een vacht, zoals Maggie, de Australische herdershond uit Alberta,…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven