Vrouw vertelt over racistische bezoekers in Duinrell: ‘Dit is een duidelijk voorbeeld’

dr 1jpg

Deze week deelde een Nederlandse vrouw op TikTok een nare ervaring die ze had in Duinrell.

Tijdens haar bezoek aan het attractiepark in Wassenaar om wat te eten, liep Rui Jun langs een tafel waar een jongetje in het gezelschap haar begon uit te schelden met “Chinese!” op een spottende manier.

Eerder had de vrouw gehoord dat de vader van het gezin het keukenpersoneel, met een Oost-Aziatische achtergrond, had aangeduid als “die Chinezen”.

Toen het jongetje begon te schelden, was Rui Jun genoeg. “Ik was echt verrast. Ik vroeg me af: wat gebeurt hier?”

“Waarom word ik uitgescholden? Ik wil gewoon een leuke dag bij Duinrell,” vertelde ze in haar video.

De ervaring werd door Rui Jun omschreven als een vorm van “microagressie” en benadrukte dat het gedrag van het kind als racisme gezien kon worden.

Na besloot ze het jongetje aan te spreken op zijn gedrag, waarna de jongen, vergezeld door zijn vader, zijn excuses kwam aanbieden.

Hoewel dit initieel oprecht leek, werd het al snel ongeloofwaardig toen de moeder van het kind begon te lachen.

Volgens Rui Jun is dit een duidelijk voorbeeld van hoe kinderen racisme aangeleerd krijgen, het komt ergens vandaan, stelde ze.

Rui Jun uitte ook kritiek op Duinrell zelf. In een ander TikTok-filmpje liet ze zien hoe de mascotte van het park, Rick de Kikker, gekleed was in een outfit die leek op die van een VOC-kolonist, wat volgens haar een zorgwekkend beeld weergeeft.

Een Nederlandse vrouw deelde deze week op TikTok in een viedo een vervelende ervaring die ze had in Duinrell. Rui…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven