Transavia stopt met verkoop van een product aan boord

trajpg

In een recente aankondiging heeft Transavia aangekondigd dat de verkoop van vegetarische saucijzenbroodjes aan boord van hun vluchten wordt stopgezet.

Volgens Transavia is dit besluit genomen vanwege tegenvallende vraag naar het vegetarische alternatief.

De gemiddelde Transavia-passagier geeft nog steeds de voorkeur aan de traditionele vleesvariant, ondanks de groeiende populariteit van vegetarische en veganistische producten in andere sectoren.

De overstap terug naar het klassieke saucijzenbroodje is een opvallende verandering in de cateringstrategie van de luchtvaartmaatschappij.

Vorig jaar introduceerde Transavia een vernieuwd assortiment aan boord, waarbij de traditionele vleesvariant van het saucijzenbroodje werd vervangen door een vegetarische variant.

Dit was onderdeel van een initiatief om een duurzamereoptie aan te bieden aan hun passagiers.

Met een meer milieuvriendelijk productaanbod werd de vegetarische snack geleverd door De Vegetarische Slager, een bekend merk dat eigendom is van Unilever en bekend staat om zijn innovatieve vleesvervangers.

Aangesloten bij de groeiende vraag naar plantaardige producten vanwege gezondheidsredenen en milieubewustzijn, werd verwacht dat deze verandering in de smaak zou vallen.

Ondanks de positieve vooruitzichten, bleef de verkoop van de vegetarische saucijzenbroodjes echter achter bij de verwachtingen.

De vraag naar het vegetarische alternatief van Transavia lag ver onder de standaard verkoopaantallen van 15.000 tot 20.000 traditionele saucijzenbroodjes per maand.

Passagiers gaven nog steeds de voorkeur aan de klassieke vleesversie boven de nieuwe veganistische optie.

Het gebrek aan verkoop van de vegetarische saucijzenbroodjes resulteerde in een overschot, wat ironisch genoeg leidde tot verspilling – exact het tegenovergestelde van het duurzame doel van de introductie.


De woordvoerder van Transavia verklaarde: “Het weggooien van vegetarische saucijzenbroodjes is ook niet duurzaam.” Deze observatie droeg bij aan de keuze om terug te keren naar de traditionele vleesproducten.


Na het vaststellen van tegenvallende verkoopcijfers en de resulterende verliezen, heeft Transavia besloten om de klassieke saucijzenbroodjes weer aan te bieden.


Volgens de luchtvaartmaatschappij was er altijd een sterke vraag naar de originele vleesvariant, die consistent populair bleef onder de passagiers.


Hoewel Transavia terugkeert naar het oude vertrouwde saucijzenbroodje, benadrukt de maatschappij dat ze duurzaamheid en milieuvriendelijkheid niet uit het oog verliest.


De luchtvaartmaatschappij blijft op zoek naar manieren om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Ze erkent echter dat sommige keuzes niet altijd overeenkomen met de voorkeuren van hun klanten.

Door het terugdraaien van deze specifieke verandering wordt benadrukt dat de smaak van de consument een cruciale rol blijft spelen in het aanbod aan boord.

In een recente aankondiging heeft de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia laten weten dat ze de verkoop van vegetarische saucijzenbroodjes aan boord…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven