Model Doutzen Kroes maakt comeback bekend: ‘Ik was beïnvloed door complotten’

WhatsApp Image 2024 08 20 at 110221jpg

In een uitgebreid interview met Vogue heeft Doutzen Kroes aangekondigd dat ze weer aan de slag gaat als model en daarbij benadrukt dat ze voortaan alleen nog onder haar eigen voorwaarden zal werken.

Na jaren waarin ze naar eigen zeggen “geleefd werd”, heeft topmodel Doutzen besloten om het anders aan te pakken.

“Als mensen dat tegen me zeiden, dacht en antwoordde ik: welnee, ik bepaal alles zelf, maar ik kwam erachter dat ik totáál ben geleefd.”

”‘Professioneel’ noemen klanten dat, als je je mond houdt en nooit klaagt. Ook niet als je bij -5 graden in bikini de kou in rent, of om twee uur ’s nachts in badjas nóg wacht op die doorpas voor een show”, onthult ze.

Doutzen deelt hoe ze zich lange tijd genegeerd voelde in de modewereld, terwijl iedereen zijn creatieve ideeën op haar projecteerde.


“De mogelijkheid om hun artistieke talenten te uiten, werd niet benut door diverse professionals. Dit leidde tot frustratie.”


”Het ontbreken van inspraak in haar rol als model veroorzaakte ontevredenheid en resulteerde in activisme. Dit sentiment kwam o.a. tot uiting in een controversiële tweet uit 2013.”


”Een bedrijf verlangde verwijdering van haar politiek getinte tweet, daarmee werd een clausule uit haar contract geactiveerd die politieke uitspraken verbood.”


”Het gebrek aan autonomie en de druk om te voldoen aan de wensen van invloedrijke klanten weerhield haar van het uiten van haar standpunten. Dit was een van de redenen om afstand te nemen van deze hectische omgeving.”


“Toen Doutzen zich op Instagram uitsprak over maatschappelijke onderwerpen sloeg de publieke opinie om,” voegt Marie-Nanette, Creative & Editorial Director bij Vogue, toe.


“Doutzen keerde het modellenbestaan de rug toe. En nu is er ineens die Chloé-catwalkshow, een modepublicatie in de Amerikaanse Vogue en een terugkeer naar Victoria’s Secret. Doutzen is terug,” zegt Marie-Nanette.


In het interview haalt Doutzen ook haar ‘wappie-periode’ aan: “Ik was gekaapt door de wappiekant, maar ik wil niet meer bijdragen aan verdeeldheid,” vertelde ze.

“Dit bericht op Instagram bekijken”

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue)

Doutzen Kroes heeft haar terugkeer in de modellenwereld aangekondigd in een uitgebreid interview met Vogue, waarin ze ook duidelijk maakt…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven