Karen boos op bouwvakker die pauze houdt: ‘Je moet werken voor je geld!’

WhatsApp Image 2024 08 15 at 121853jpeg

Er is een groeiende aanwezigheid van de term ‘Karen’ op het internet. Volgens Wikipedia wordt hiermee verwezen naar een vrouw die als onuitstaanbaar, veeleisend en vaak op middelbare leeftijd beschreven wordt.

Kenmerken die aan het stereotype toegevoegd worden, zijn onder andere het rijden in een gezinsauto, gelakte nagels en een karakteristiek kort kapsel.

Op welke manier je ook naar een ‘Karen’ kijkt, één ding staat vast: ze zijn altijd behoorlijk uitdagend in de omgang. Stel je dan voor dat je een ‘Karen’ als je baas hebt — dan zit je echt in de problemen. Voor veel zelfstandigen is elke opdracht belangrijk omdat dit het geld binnenbrengt.

Maar als je erachter komt dat je voor een ‘Karen’ moet werken, dan had je waarschijnlijk liever een maand lang droge boterhammen gegeten.

In Engeland was er een bouwvakker die de pech had een klus aan te nemen bij zo’n zeer veeleisende

De opdracht die bedoeld was om in drie dagen afgerond te worden, veranderde in een uitdaging toen de klant—een typische ‘Karen’—eiste dat het werk versneld werd uitgevoerd.

Toen ze ontdekte dat de bouwvakker aan het lunchen was, raakte ze geïrriteerd. De man zat even in de tuin om van zijn boterham te genieten toen de ‘Karen’ naar buiten stormde.

Zij benadrukte dat ze niet toestond dat hij op haar terrein pauzeerde. “Je krijgt niet betaald om te lunchen, je krijgt betaald om te werken. Als je wilt lunchen, vertrek dan van het terrein en ga ergens anders lunchen.”

Zonder enige schaamte zei ze dat de bouwvakker en zijn collega’s aaneengesloten acht uur moesten werken zonder rustpauzes. Dit incident werd opgenomen en de video verspreidde zich snel via sociale media.

@thetradesmanuk Lunch is not a part of the deal 🤯
#tradie
#tradiesoftiktok
#tradesmen
#unfair
#karen
#karensgoingwild
#karencustomers
#onsite
♬ original sound – The Tradesman

Op verschillende online platforms wordt de term ‘Karen’ steeds vaker gebruikt. Volgens Wikipedia wordt hiermee verwezen naar een type persoon dat wordt omschreven als…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven