Vrouw geeft haar katten alleen plantaardig eten: ‘Nu weet ik dat ze gezond blijven’

kat 1jpg

In het hart van de stad, waar duurzaamheid en ethiek hoog in het vaandel staan, deelt Rosa haar huis met drie katten: Luna, Max en Bella.

Rosa streeft ernaar dat haar levenswijze in lijn is met haar principes, ook als het gaat om de zorg voor haar huisdieren.

Daarom heeft ze besloten om haar katten veganistisch voedsel voor te schotelen. “Ons voedingspatroon bevat geen dierlijke producten, dus vinden we het niet noodzakelijk voor onze huisdieren,” licht Rosa toe terwijl haar katten rustig van hun maaltijd genieten.

Rosa’s keuze om over te stappen op veganistisch kattenvoer was het resultaat van haar langdurige inzet voor een bewuste en duurzame levensstijl.

Zij deelt: “Al lange tijd proberen we ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Als we zelf geen vlees consumeren, willen we dat ook voor onze huisdieren mogelijk maken.”

Het idee ontstond bij Rosa toen ze zich bewust werd van de aanzienlijke impact van haar voedselkeuzes op de wereld. Na grondig onderzoek en overleg met dierenartsen, concludeerde ze dat een veganistisch dieet ook geschikt was voor katten, mits de juiste voeding en supplementen werden verstrekt.

Rosa merkt op: “Het was voor mij belangrijk om te onderzoeken of een veganistisch dieet ook gezond kon zijn voor katten.”

Na veel onderzoek en overleg met dierenartsen, ontdekte Rosa dat het mogelijk was, mits je zorgvuldig de juiste voeding en supplementen kiest.

Uiteindelijk koos Rosa voor een merk dat speciaal ontwikkeld is om te voldoen aan de voedingsbehoeften van katten, met plantaardige ingrediënten en essentiële voedingsstoffen.

Rosa licht toe: “Het was een hele zoektocht om een kwalitatief hoogstaand product te vinden dat aan de voedingsbehoeften van mijn katten voldeed. Nu weet ik dat ze gezond blijven en dat geeft me veel gemoedsrust.”

Rosa heeft sinds de overschakeling naar veganistisch voer geen negatieve effecten opgemerkt op de gezondheid van haar katten. Luna, Max en Bella lijken vitaal en gelukkig, met een gezonde vacht.

Ze legt geruststellend uit: “Ik zorg ervoor dat ik hun dieet goed in de gaten houd en regelmatig de dierenarts raadpleeg, dus maak je geen zorgen over de voedingswaarde.”

Bij Rosa draait het niet alleen om het dieet van haar katten, maar ook om een bredere levensstijlkeuze. Ze benadrukt: “Als je je leven op een bepaalde manier leeft, wil je die waarden ook doorvoeren naar alle aspecten van je leven, inclusief de zorg voor je huisdieren. Het geeft een gevoel van consistentie en verantwoordelijkheid.”

Voor Rosa is het veganistisch voeden van haar katten een persoonlijke keuze die voortkomt uit haar ethische en ecologische overtuigingen.

Voor haar betekent dit niet alleen een gezonde keuze voor haar katten, maar ook een manier om haar eigen principes in de praktijk te brengen.

Ze benadrukt: “We willen een wereld waar we respectvol omgaan met alle levende wezens, en dat geldt ook voor de keuzes die we maken voor onze huisdieren.”


Door haar verhaal te delen, hoopt Rosa huisdiereigenaren te inspireren om na te denken over de gevolgen van hun keuzes en hoe ze hun eigen waarden in de zorg voor hun geliefde viervoeters kunnen integreren.


In een knus huis in de stad, waar duurzaamheid en ethiek centraal staan, woont Rosa samen met haar drie katten:…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven