Vrouw mag niet in achtbaan door haar gewicht: Boos en verdrietig!

WhatsApp Image 2024 08 13 at 195859jpg

Kim, een vrouw van 30 jaar, heeft onlangs een teleurstellende gebeurtenis meegemaakt in een pretpark.

Haar verwachtingen voor een ritje in een nieuwe achtbaan veranderden snel in teleurstelling toen de veiligheidsbeugel niet kon sluiten. Voor Kim was dit een pijnlijke en vernederende situatie.

Ondanks dat deze situaties vaker voorkomen, heeft Kim ervoor gekozen haar verhaal met de media te delen en het pretpark te beschuldigen van discriminatie.

Tijdens het plaatsnemen in het karretje van de achtbaan, kwam het voor Kim als een teleurstelling dat de veiligheidsbeugel niet goed sloot ondanks de inspanningen van het personeel om dit op te lossen.

Na meerdere pogingen werd Kim gevraagd de attractie te verlaten. Dit liet haar niet alleen fysiek ongemakkelijk achter, maar raakte haar vooral emotioneel.

Kim voelde zich publiekelijk vernederd na het voorval en noemde het een van de meest beschamende momenten in haar leven. Ze vond het onacceptabel dat het pretpark niet beter was voorbereid op bezoekers met een grotere lichaamsomvang.

Ze pleit ervoor dat pretparken maatregelen moeten nemen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Zij benadrukte dat pretparken hun attracties voor iedereen toegankelijk moeten maken, ongeacht hun lichaamsvorm.

Het pretpark was begripvol richting Kim en legde uit dat hun personeel handelde volgens de veiligheidsvoorschriften, ondanks de ongemakkelijke situatie.


Volgens een verklaring van het park gelden er strenge voorschriften voor het vertrek van een achtbaan, waarbij de veiligheidsbeugels volledig gesloten moeten zijn.


De naleving van deze regels is cruciaal voor de veiligheid van alle gasten, en er wordt geen uitzondering gemaakt.


Het pretpark benadrukte verder dat zij op diverse manieren trachten bezoekers op de hoogte te stellen van de restricties bij bepaalde attracties.


Zowel op hun website als in de officiële app wordt aangegeven dat individuen met specifieke lichaamsvormen mogelijk niet geschikt zijn voor bepaalde attracties.


Een teststoel is geplaatst bij de ingang van het park, waar bezoekers kunnen controleren of de veiligheidsbeugel sluit, ter voorkoming van situaties zoals die van Kim.

In gesprek met attractiebouwers is het park bezig om karretjes en stoelen aan te passen voor bezoekers met grotere maten.

Sommige achtbanen in het park hebben speciale XXL-zitplaatsen die meer ruimte bieden en flexibeler zijn qua pasvorm.

Deze aanpassingen zijn positief, maar volgens Kim zijn er meer nodig om ervoor te zorgen dat alle bezoekers ongehinderd van de attracties kunnen genieten.

Hoewel veiligheid prioriteit heeft, vindt Kim dat het park meer moet doen om bezoekers met verschillende lichaamstypes tegemoet te komen.

Zij is van mening dat het park moet focussen op het vergroten van de diversiteit van de beschikbare stoelen en karretjes, zodat iedereen een leuke en veilige ervaring kan hebben.

Op het park zou moeten worden ingezet op het aantrekken van een gevarieerd publiek.”

Het zou ten zeerste aanbevolen zijn dat het park inclusievere oplossingen bedenkt, om te voorkomen dat mensen zich buitengesloten voelen.”

Kim is hoopvol dat haar verhaal een impact kan hebben en dat pretparken wereldwijd hun beleid zullen herzien om inclusiever te worden.”

Ze zou graag zien dat toekomstige bezoekers niet dezelfde nare ervaring zullen hebben als zij heeft meegemaakt.”

Voor haar is het van essentieel belang dat er een omgeving gecreëerd wordt waarin iedereen welkom is en geaccepteerd wordt, ongeacht hun lichaamsvorm of -grootte.”

Kim, een 30-jarige vrouw, maakte eerder deze maand een teleurstellende ervaring mee tijdens haar bezoek aan een pretpark. Ze keek…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven