Wat vind jij van de wolf: Verrassende uitslag van de vragenlijst!

wolf2jpg

Discussies over het al dan niet samenleven van Nederlanders met wolven blijven actueel.

Een recente enquête toont de verdeeldheid onder de Nederlandse bevolking aan. Ongeveer een derde van de Nederlanders vindt dat wolven niet thuishoren in ons land.

Met name in Drenthe en Flevoland is er veel weerstand tegen wolven.

Terwijl het percentage tegenstanders vergelijkbaar is met vorig jaar, is het aantal voorstanders gedaald van 41 procent naar 36 procent.

Velen hebben echter geen uitgesproken mening of twijfelen nog. De discussie over wolven in Nederland is al lang aan de gang en werd recentelijk aangewakkerd door een incident in Leusden waarbij een wolf een kind beet.

Onlangs vond er ook een aanval plaats waarbij een wolf een hond aanviel en meenam in hetzelfde gebied.

Er werden flyers verspreid in Drenthe om mensen te waarschuwen voor wolven die in natuurgebieden zijn gezien.

In Drenthe is meer dan de helft van de inwoners tegen de aanwezigheid van wolven, terwijl in provincies zoals Utrecht, Zuid-Holland en Overijssel dit percentage beduidend lager ligt, met minder dan 33% van de inwoners tegen de wolf.

De enquête onthult dat de houding ten opzichte van wolven sterk varieert afhankelijk van de politieke voorkeur van de respondenten.

Bijna driekwart van de stemmers die bij de Tweede Kamerverkiezingen in november vorig jaar hun stem uitbrachten op de SGP, is tegen de aanwezigheid van wolven.

De meerderheid van de stemmers op BBB en FvD, respectievelijk 59 en 53 procent, zijn van mening dat wolven niet thuis horen in Nederland.

Echter zijn nagenoeg alle stemmers van PvdD, GL-PvdA en Volt juist voorstander van de aanwezigheid van

Er zijn wolven te vinden in Nederland.

Het debat over de wolf lijkt nog lang niet over, met diverse meningen en standpunten die bijdragen aan de discussie.

De kwestie of Nederlanders moeten accepteren om samen te leven met wolven of dat deze dieren niet thuishoren in ons land, blijft een…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven