Veel naaktslakken in je tuin? Zo kom je er vanaf!

ns 1jpg

Op dit moment hebben tuiniers te maken met een ongewenste toename van naaktslakken. Deze slijmerige bezoekers vormen een uitdaging voor liefhebbers van tuinieren.

Hoe kun je ervoor zorgen dat deze glibberige beesten jouw tuin links laten liggen? Dat lees je hier.

De reden voor de plotselinge verschijning van veel naaktslakken heeft te maken met het langdurige natte weer van de afgelopen tijd.

Door het aanhoudende zware regenval gedijen naaktslakken goed in deze vochtigheid. Bovendien zijn de planten in jouw tuin een lekkernij voor hen.

Bij Volkstuinvereniging IJlst merken ze dit ook op: “Ze zijn nu zelfs overdag actief omdat er zoveel zijn,” aldus de vereniging.

Hoe kun je van deze slakkenplaag afkomen? Vera Greutink uit Enschede heeft een effectieve oplossing ontdekt en heeft tot nu toe geen enkele naaktslak meer gezien. Hoe?

Een oplossing hiervoor is om de grond niet om te spitten, waardoor insecten die slakken en hun eitjes opeten zich er goed kunnen vestigen en zorgen voor een afname van de slakkenpopulatie.

Naast deze tactiek, heeft Vera ook kikkers in haar vijver en een egel in de tuin, die ook bijdragen aan het beheersen van de slakken.

Verder wordt de grond bedekt met organisch materiaal, zoals stro, bladeren of grasmaaisel, wat een effectieve en betaalbare aanpak blijkt te zijn.

“Door te blijven tuinieren op deze manier, zal het aantal slakken in de tuin afnemen,” legt Greutink uit, waarbij wel wordt benadrukt dat dit niet direct resultaat oplevert.

“Door de jaren heen verbetert de situatie, niet door het verwijderen van slakken, maar door het creëren van balans.”

Door toepassing van deze strategieën kun je jouw tuin vrijhouden van naaktslakken en tegelijkertijd een gezonde, evenwichtige omgeving voor jouw planten en dieren creëren.

1. Stoppen met deze aanpak kan het probleem oplossen.
2. Wij trekken de naaktslakken zelf aan.
3. De aanpak is eenvoudig en goedkoop.
4. Door dit te doen verminder je de hoeveelheid slakken.
5. Ik ga direct gebruikmaken van deze methode!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven