Doe je mee met Douwe Egberts sparen? Dit kun je nog doen met je punten!

WhatsApp Image 2024 07 29 at 065022jpeg

In ons land nemen veel mensen deel aan het spaarprogramma van Douwe Egberts, Pickwick en Senseo. Bij aankoop van producten van deze merken worden er spaarpunten op de verpakking toegevoegd.

Deze punten kun je bewaren en verzamelen. Wanneer je voldoende punten hebt, is het mogelijk om ze in sets van duizend op je Douwe Egberts-account te plaatsen.

Met deze opgebouwde punten kun je via de website of de online winkel van Blokker verschillende geschenken aanschaffen, variërend van eenvoudige koffiekopjes tot complete koffiemachines.

Volgens de informatie op de Douwe Egberts-website zijn er ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders die actief deel te nemen aan dit spaarprogramma.

Het kan echter een geruime tijd duren voordat je genoeg punten hebt verzameld om een gewenst geschenk te claimen. Laten we eens bekijken hoe het spaarproces verloopt aan de hand van een standaard huishouden.

Er wonen hier twee personen die graag warme dranken consumeren en punten sparen voor een specifiek koffiezetapparaat als beloning.

Dagelijks nuttigen zij ongeveer vijf kopjes koffie en twee kopjes thee, bij voorkeur van een merk dat extra beloningspunten geeft.

Jaarlijks sparen ze ongeveer 1.688 punten door dit patroon. Om het gewenste koffiezetapparaat te bemachtigen, moeten ze maar liefst 43.800 punten verzamelen.

Met het huidige ritme duurt het ongeveer 26 jaar voordat ze genoeg punten hebben gespaard voor het koffiezetapparaat. Dit is alleen mogelijk als ze consistent dagelijks dezelfde hoeveelheid koffie en thee blijven drinken.

Een aantal cadeaus, zoals een paar Douwe Egberts mokken of een Senseo koffiezetapparaat, vereisen verschillende spaarpunten en tijdsinvesteringen, maar uiteindelijk lonen ze de moeite.

Tijd en toewijding zijn vereist voor het verzamelen van de benodigde punten, zoals 2.796 punten voor twee mokken, wat gelijk staat aan ongeveer 1,6 jaar spaartijd, of 11.998 punten voor een Senseo koffiezetapparaat dat ongeveer zeven jaar kan duren.

De traditie van sparen is diepgeworteld in veel Nederlandse culturen, waarbij mensen niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun geliefden sparen.

Er wordt erkend dat hoewel het sparen een langdurig proces is, het over het algemeen niet als ongunstig wordt beschouwd, door een vertegenwoordiger van Jacobs Douwe Egberts.


Informatie over puntwaardes op de website toont dat geduld een vereiste is bij het sparen, iets wat de meeste consumenten begrijpen.


Als een huishouden ervoor kiest te sparen voor een Moccamaster koffiezetapparaat, betekent dit dat ze toewijding moeten tonen door gedurende een lange tijd regelmatig koffie en thee te consumeren om de benodigde punten te verzamelen.


Indien dit te lang duurt, bestaat er de mogelijkheid om te opteren voor haalbaardere doelen zoals een Senseo koffiezetapparaat of koffiemokken.


Dit illustreert dat, hoewel sparen een langdurige verbintenis vereist, veel huishoudens dit als waardevol beschouwen binnen een traditioneel kader.


Bron: Radar

1. Deze punten zijn interessant voor de jongere generatie!
2. Heb je een verzamelalbum voor deze punten? Het is de moeite waard:
3. Dit is de waarde van jouw verzamelde punten:
4. Voor velen is het verzamelen van deze punten een traditionele gewoonte:
5. Waardevol als een deel van een eeuwenoude traditie!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven