Vrouw boos op grootouders die niet willen oppassen: ‘Ze moeten meehelpen’

gojpg

Er gaat momenteel een opvallende video van Rachel, ook bekend als @rachonlife, rond op TikTok en dit zorgt voor de nodige discussie.

In haar video spreekt Rachel zich fel uit over grootouders die graag pronken met hun kleinkinderen, maar zelden bereid zijn om op te passen.

Tegelijkertijd prijst ze grootouders die actief betrokken zijn bij het leven van hun kleinkinderen. Rachel, bekend om haar directe mening, richt haar kritiek op grootouders die opscheppen over hun kleinkinderen maar niet de moeite nemen om echt deel te nemen aan hun leven.

Ze uit haar gedachte als volgt: “Ik wil het hebben over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze geen tijd willen doorbrengen met hun kleinkinderen, omdat ze denken dat het niet hun taak is.”

Rachel benadrukt dat haar kritiek gericht is op grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar zelf nooit initiatief tonen om hen te bezoeken.

Volgens Rachel is het van belang dat grootouders een actieve rol spelen in het leven van hun kleinkinderen, zelfs als ze klagen over verlangen zonder actie: “Het gaat om grootouders die klagen dat ze hun kleinkinderen missen, maar niet zelf op bezoek komen. Of grootouders die zichzelf presenteren als de beste oma of opa, maar dat in de praktijk niet waarmaken.”

Rachel benadrukt: “Als je grootouder wilt zijn, gedraag je er dan ook naar. Je bent geen oppas of vriend, maar een grootouder die een belangrijke rol speelt in het leven van je kleinkinderen.”

Rachel lijkt een goed georganiseerd gezin te hebben en is vol lof over haar schoonouders: “Mijn man en ik gaan op maandag naar therapie.”

”Wanneer mijn schoonouders langskomen, brengen ze de kinderen naar bed. Tegen de tijd dat we terug zijn, zijn ze alweer vertrokken.”

Het belang van grootouders’ steun wordt benadrukt door Rachel: “Ze beseffen dat hun zoon, mijn man dus, ondersteuning nodig heeft en het is hun verantwoordelijkheid om er te zijn, ondanks zijn leeftijd van 33 jaar.”

De reacties op de video zijn talrijk. Sommige mensen herkennen zich in het verhaal van Rachel. Een opmerking luidt: “Mijn moeder wil altijd dat ik de kinderen naar haar toe breng, ook al woont ze in dezelfde straat.”

Iemand anders schrijft: “Ondanks het feit dat mijn ouders slechts 30 minuten van mij vandaan wonen, vinden ze het te veel moeite om naar mijn huis te rijden en hun kleinkind te zien.”


Echter, niet iedereen is het eens met Rachel. Een gebruiker benadrukt dat ouders degenen zijn die verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van kinderen, niet de grootouders: “Het deel uitmaken van het leven van kleinkinderen staat los van het opvoeden ervan.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Het is indrukwekkend hoe streng deze moeder is tegenover grootouders!
2. De video heeft veel reacties opgeleverd!
3. Volgens haar moeten grootouders een actieve rol spelen.
4. Ze benadrukt dat grootouders zich als grootouders moeten gedragen…
5. Deze moeder windt er geen doekjes om!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven