Parkeren bij dit populaire pretpark wordt duurder vanaf 6 juli: ‘Belachelijk’

parkeer 1jpg

Personen kijken uit naar een bezoek aan een pretpark, maar de prijzen stijgen constant. Recent heeft Toverland besloten om het tarief voor parkeren te verhogen, wat door velen wordt bekritiseerd.

“Onredelijk,”

Naast de benzinekosten worden er ook kosten voor het parkeren in rekening gebracht, wat een aanzienlijke bijdrage vormt aan de inkomsten van pretparken.

De Efteling hanteert bijvoorbeeld een tarief van 12,50 euro per auto per dag, met ruimte voor 8.000 auto’s op het parkeerterrein. Bij maximale bezetting levert dit de Efteling maandelijks aanzienlijke inkomsten op.

Daarnaast komen er nog kosten bij voor entree, eten, drinken en souvenirs. Hierdoor blijkt een parkeerplek een belangrijke bron van inkomsten voor pretparken te zijn.


Op 6 juli verhoogt Toverland haar parkeertarief van 10 euro naar 12 euro per dag.


Bezoekers zijn niet blij met deze verhoging, vooral gezien de entreetickets van 39,50 euro per volwassene.


Desondanks blijft De Efteling met 12,50 euro per dag de leider in parkeerkosten.


Diversen, zoals Duinrell met 15 euro en Artis met 16 euro per dag, vragen nog hogere parkeerkosten.


De kosten van een dagje pretpark stijgen, vooral door de hoge parkeertarieven die een groot deel van de totale uitgaven vormen.

1. Vanaf 6 juli gaat het tarief met maar liefst twee euro omhoog! 2. Dit nieuws valt niet goed bij vele bezoekers! 3. Het park besluit te verhogen met 2 euro! 4. Het parkeertarief gaat omhoog met twee euro. 5. Dagje uit wordt duurder en duurder!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven