We maken allemaal deze fouten bij het wassen in de wasmachine!

wasm 1jpg

Sommige mensen beschouwen badmatten en badtapijten als onmisbaar, terwijl anderen ze liever vermijden.

Om de levensduur te verlengen, is regelmatig wassen van deze materialen cruciaal. Maar hoe kun je dit het beste doen om schade aan je wasmachine te voorkomen?

Door stof, dode huidcellen en haren kunnen badmatten en badtapijten snel vies worden, vooral in de vochtige omgeving van de badkamer die schimmelvorming kan stimuleren.

Door regelmatig te wassen, houd je niet alleen hygiënische normen hoog, maar voorkom je ook problemen zoals voetschimmel.

De meeste badmatten en -tapijten kunnen veilig in de wasmachine worden gewassen. Maar voordat we daar dieper op ingaan, laten we eerst kijken naar het verschil tussen deze twee materialen.

Normaal gesproken zijn badtapijten groter en zwaarder, vervaardigd uit synthetische vezels zoals polyacryl of polyester, terwijl badmatten kleiner zijn en doorgaans van natuurlijke vezels zoals katoen worden gemaakt.


Er bestaan verschillende termen voor deze badkameraccessoires, afhankelijk van de regio en persoonlijke voorkeuren.


Als je badmatten en -tapijten wast, moet je twee belangrijke fouten vermijden. Zorg er allereerst voor dat het gewicht van je wasgoed binnen het maximale gewicht van je wasmachine valt.


Badmatten en -tapijten kunnen veel water opnemen, waardoor ze zwaar worden. Overvolle machines kunnen problemen veroorzaken tijdens het centrifugeren.


Het wassen van matten met rubberen onderkanten op maximaal 40°C beschermt je wasmachine tegen schade door loslatend rubber. Badmatten van puur katoen zonder rubber kunnen op 60°C worden gewassen.


Raadpleeg altijd de wasinstructies van de fabrikant voordat je je badmat of -tapijt in de wasmachine plaatst.


Door dit te doen, kun je je wasmachine beschermen tegen schade en uiteindelijk geld besparen op eventuele reparaties.


1. Heel veel mensen kennen dit verschil niet.
2. Grote kans dat dit nooit bij je is opgekomen!
3. Jij wast dit item hoogstwaarschijnlijk verkeerd.
4. Belangrijke informatie voor wie zuinig is op zijn/haar apparaat.
5. Deze twee fouten beschadigen dus je wasmachine!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven