5 redenen waarom we contant geld nog nodig hebben

geld8 1jpg

De populariteit van contante betalingen is de laatste tijd afgenomen om diverse redenen, waaronder het gemak van contactloos betalen.

Echter, er is recentelijk een toename merkbaar in het aantal mensen dat weer de voorkeur geeft aan contante betalingen. In deze post presenteren we vijf redenen waarom de keuze voor contant geld nog steeds relevant is.

Om te beginnen, de afname van contante betalingen wordt voornamelijk veroorzaakt doordat mensen zelf de voorkeur geven aan het gemak van pinnen.

Gebruikmaken van een pinpas is vaak handiger dan zoeken naar muntgeld en biljetten. In een winkel die zowel contant als met pinpas betalingen accepteert, heb je echter de vrijheid om te kiezen.

Niemand dwingt je om met een pinpas of mobiele telefoon te betalen. Hier volgen vijf redenen waarom contant geld van waarde blijft:

Contant geld is onafhankelijk van technologie en daarom altijd bruikbaar. Banken en pinautomaten kunnen defect raken, maar je kunt altijd met cash betalen, ongeacht de omstandigheden.

In kleinere gemeenschappen of bij lokale evenementen kan betalen met contant geld zorgen voor een meer persoonlijke interactie tussen klant en ondernemer, wat de klantervaring positief kan beïnvloeden.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Door contant te betalen, krijg je meer inzicht en controle over je uitgaven, waardoor je bewuster met je budget kunt omgaan doordat je fysiek zicht hebt op je transacties.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Als privacy belangrijk voor je is, biedt contant betalen een anonieme manier om af te rekenen doordat elke pintransactie niet te traceren is en niet geregistreerd wordt.

Door contant te betalen help je kleine ondernemers en marktkraamhouders kosten te besparen, aangezien pinapparaten kosten met zich meebrengen, waaronder transactiekosten.

Contant geld blijft een waardevolle manier van betalen, die zowel voordelen biedt voor consumenten als voor kleine ondernemers. Overweeg deze redenen om bewust te kiezen voor contante betalingen wanneer mogelijk.

1. Dit geeft wel stof tot nadenken!
2. Lees deze vijf redenen maar eens aandachtig.
3. Vijf zeer goede redenen!
4. Misschien toch wat vaker contant betalen!
5. Dit zet je wel aan het denken!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven