Mama boos op opa en oma omdat ze niet op willen passen: ‘Ze moeten helpen’

gojpg

Er circuleert momenteel een opvallende video op TikTok van Rachel, ook bekend als @rachonlife, die aardig wat discussie teweegbrengt.

Rachel uit fel haar mening in de video over grootouders die pronken met hun kleinkinderen, maar niet bereid zijn om op te passen.

Tegelijkertijd prijst ze grootouders die actief betrokken zijn bij het leven van hun kleinkinderen. Rachel, bekend om haar directe mening, bekritiseert grootouders die opscheppen over hun kleinkinderen maar niet de moeite nemen om echt deel te nemen aan hun leven.

In haar betoog zegt ze: “Ik wil het hebben over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze geen tijd willen doorbrengen met hun kleinkinderen, omdat ze denken dat het niet hun taak is.”

Rachel benadrukt dat haar kritiek gericht is op grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar zelf nooit het initiatief nemen om hen te bezoeken.

Volgens een online pleidooi is het belangrijk dat grootouders een actieve rol spelen in het leven van hun kleinkinderen, zelfs als ze klagen over het gemis zonder zelf langs te komen, of als ze zich anders voordoen dan ze echt zijn.

Rachel benadrukt dat grootouders een wezenlijke rol spelen in het leven van hun kleinkinderen.

Om echt grootouder te zijn, moet men zich ook daadwerkelijk zo gedragen. Het draait niet om oppassen of vrienden zijn, maar om het vervullen van een waardevolle rol in het leven van de kleinkinderen.

Rachel lijkt haar gezinsleven goed op orde te hebben. Ze prijst haar schoonouders: “Mijn man en ik gaan op maandag naar therapie.”

”Wanneer mijn partner en ik weg zijn, zorgen mijn schoonouders voor onze kinderen en zijn ze weg als we terugkomen.”

Rachel benadrukt de waarde van grootouderlijke steun: “Het is belangrijk dat ze er zijn voor mijn man, ongeacht zijn leeftijd van 33 jaar, omdat hij hulp nodig heeft.”

De reacties op de video zijn divers. Een reactie meldt: “Mijn moeder vraagt altijd om de kinderen te brengen, ondanks dat ze dichtbij woont.”

Een ander deelt: “Mijn ouders wonen vlakbij, maar hebben geen moeite om hun kleinkind bij mij thuis te komen zien.”


Een andere mening wordt geuit door een gebruiker die benadrukt dat ouders verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van kinderen, niet grootouders: “Het betrokken zijn bij het leven van kleinkinderen is iets anders dan de verantwoordelijkheid voor hun opvoeding op zich nemen.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Deze moeder haalt hard uit naar grootouders!
2. Haar video heeft heel veel reacties opgeleverd!
3. Grootouders moeten volgens haar een actieve rol spelen
4. Grootouders moeten zich als grootouders gedragen…
5. Deze moeder neemt geen blad voor de mond!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven