Zomer wordt waarschijnlijk niet warm: Temperaturen boven 25 graden onwaarschijnlijk!

wee 1jpg

De start van de zomer wordt nog niet gekenmerkt door hoge temperaturen in Nederland.

Voor de rest van juni voorspellen meteorologen voornamelijk grijze, frisse en regenachtige dagen.

De kans op dagen met temperaturen boven de 25 graden Celsius is slechts 30 procent.

De verwachting is dat regen en bewolking zullen domineren, met temperaturen variërend tussen de 17 en 20 graden, met mogelijk een piek naar 22 graden op 16 juni.

Deze maand zullen de warmste dagen waarschijnlijk niet de verwachte zomerse temperaturen bereiken. Het aanhoudende grijze weer met regen draagt niet bij aan een zomers gevoel.

Voor de komende week zijn er echter wat optimistischer voorspellingen voor degenen die uitkijken naar warmer weer.

In de voorspellingen van meteorologen wordt aangegeven dat de temperatuur naar verwachting zal stijgen door warme zuidwestenwinden die het land zullen bereiken.

Deze winden kunnen leiden tot zachtere dagen, hoewel er nog steeds kans is op regen. Het huidige koele en sombere weer zal niet abrupt verdwijnen, en een merkbare weersverandering wordt verwacht later in juni.

Ondanks het sombere huidige weer is er wellicht wat hoop voor liefhebbers van zonneschijn. Het KNMI voorspelt dat er vanaf de tweede helft van volgende week meer zonnige dagen te verwachten zijn.

Volgens de meest recente updates van het KNMI kunnen we dagelijks meer zon verwachten vanaf de tweede helft van volgende week, en neemt de kans op dagelijkse neerslag af tot 50-60 procent.

Hoewel de kans op zomerse temperaturen boven de 25 graden nog steeds relatief laag blijft, ongeveer 30 procent, is het vooruitzicht op minder regen en meer zon een welkome afwisseling na weken van bewolking en regen.


In de komende periode zijn er nog geen warme temperaturen te verwachten, wat normaal gesproken tussen de 25 en 29 graden ligt.

WEERALARM: Maak je borst maar nat dit weer gaan we krijgen in de zomer van 2023!

Voor de aankomende weken wordt een wisselvallig weer voorspeld, waarbij zonnige periodes worden afgewisseld met regenbuien.


Ondanks het minder ideale weer, kijken we toch uit naar zonnige momenten die hopelijk ons humeur zullen verbeteren.


1. De voorspelling voor de maand juni is om te huilen.
2. Meteorologen zijn niet enthousiast
3. Deze voorspellingen vallen behoorlijk tegen
4. De voorspellingen voor de rest van juni zijn teleurstellend
5. Wordt vakantie naar een warm land boeken!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven