Deskundigen waarschuwen voor hooikoorts bij huisdieren: Let op de tekens!

hk 1jpg

Nederland wordt gewaarschuwd voor een opkomende golf van pollen die hooikoorts zal veroorzaken voor mens en dier, wat betekent dat onze viervoeters een zomer vol gesnuffel te wachten staat.

De hooikoortsuitbraak zal ook miljoenen katten en honden treffen, die een zware zomer tegemoet gaan.

Experts adviseren om je voor te bereiden op de naderende pollen die volgen op een reeks zonnige periodes.

Dierenartsen waarschuwen dat het allergieseizoen net zo onaangenaam kan zijn voor onze harige vrienden, waarbij één op de tien honden last kan krijgen van hooikoorts.

Hondenbezitters krijgen het advies om hun viervoeters niet in het gras te laten rollen en ze regelmatig te baden en te trimmen om ze weg te houden van de gevarenzone.

Ook wordt aangeraden om honden uit te laten wanneer de pollenconcentratie laag is. Voor katten, die ook last kunnen hebben van allergische

Als reacties op pollen optreden, kan de dierenarts antihistaminetabletten voorschrijven om de symptomen te verlichten.

Voor sommige katten kan een jeukende huid een reactie zijn op pollen, waarbij in sommige gevallen levenslange medicatie noodzakelijk kan zijn.

Bij honden en katten wordt het aangeraden om bij hooikoortssymptomen hun huisdieren naar een dierenarts te brengen, om andere mogelijke gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Er zijn gelukkig enkele maatregelen die genomen kunnen worden om de hooikoortssymptomen bij huisdieren te verminderen, zoals regelmatig borstelen om pollen die zich in hun vacht ophopen te verwijderen.

Het is handig om na elke wandeling hun poten schoon te maken om te voorkomen dat ze pollen mee naar binnen brengen, en het plaatsen van luchtreinigers kan helpen de hoeveelheid pollen in huis te verminderen.

Verder is het raadzaam om te weten wanneer de pollenconcentratie het hoogst is en bij die gelegenheden binnen te blijven.


In de zomerperiode is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om je harige vrienden comfortabel te houden.

1. Zorg dat je de symptomen op tijd herkent! 2. Wanneer je hond of kat dit doet kan het zijn dat er sprake is van hooikoorts! 3. Gelukkig kun je dit doen om het te voorkomen! 4. Bij deze symptomen is het raadzaam om de dierenarts te raadplegen! 5. Op deze manier laat je huisdier zien dat er sprake kan zijn van hooikoorts!

Met de naderende pollengolf deze zomer, staan onze huisdieren een periode vol gesnuffel te wachten in Nederland…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven