Er is een algemeen gevoel onder veel mensen dat de smaak van chips tegenwoordig niet meer dezelfde is als vroeger. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een verandering te hebben ondergaan die hun smaak heeft beïnvloed.
Maar wat is hiervan de reden? De Snackspert, een bekende snack-expert in Nederland, geeft hier antwoord op in een TikTok-video.
“Eindelijk heb ik gevonden wat er aan de hand is met de chips,” zo begint Eke Bosman, die beter bekend staat als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom volgens hem veel chips minder smaakvol zijn geworden. Wat is de reden hiervoor? De hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig in hun chips gebruiken.
Bosman wijst op de website van chipsfabrikant Lay’s waar dit probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben de zoutgehaltes in hun producten aanzienlijk verlaagd.
Eerder hebben we al uitgelegd waarom je niet kunt stoppen met eten na een paar chipjes. Maar wellicht heb je gemerkt dat ze minder zoutig smaken, en dat klopt inderdaad.
1. Viel mij ook al op dat de smaak anders is, snap nu wel waarom!
2. Waarom zetten ze dit niet gewoon op de verpakkingen?
3. Ontzettend jammer dat het niet gewoon eerlijk vermeld wordt.
4. Op deze manier worden we dus allemaal voor de gek gehouden.
5. Nu snap ik waarom chips wat flauwer smaakt!