Prinses Amalia krijgt veel geld in 2025

amaliajpg

Van haar jaarlijkse onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro heeft Prinses Amalia aanvankelijk afstand gedaan. Echter, vanaf 2025 heeft zij besloten dit bedrag alsnog te willen ontvangen.

Na kritiek te hebben ontvangen, stuurde zij op haar 18e verjaardag een brief naar premier Mark Rutte waarin zij aangaf het bedrag ongemakkelijk te vinden om te ontvangen zonder een belangrijke tegenprestatie te leveren, met name gezien de moeilijke situaties waarin veel andere studenten zich bevinden.

Mogelijk is haar beslissing beïnvloed door haar verblijf in Spanje en haar omgang met welgestelde vrienden.

Het lijkt erop dat Kroonprinses Amalia nu van plan is deze vergoeding te benutten om haar financiële onafhankelijkheid te benadrukken.

Dit bedrag wordt gefinancierd door belastinggeld en dekt geen beveiligingskosten, aangezien hiervoor aparte budgetten beschikbaar zijn.

Ook zijn de kosten van haar studie en accommodatie door haar ouders gedekt, terwijl de vergoeding bedoeld lijkt te zijn voor zaken zoals kantoorruimte of een werkruimte.

Er is weinig publieke steun voor de beslissing van de toekomstige koningin, aangezien velen op sociale media hun verontwaardiging uiten over de verdeling van miljoenen euro’s onder een kleine elite, terwijl anderen in armoede leven.

Sommigen zijn van mening dat het geld beter besteed kan worden aan liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor minderbedeelden.

Ook Johan Derksen heeft in een uitzending van Vandaag Inside zijn ongenoegen geuit over de keuze die Amalia heeft gemaakt.

Volgens hem had Amalia al eerder afstand genomen van de vergoeding, maar lijkt ze nu terug te komen op haar besluit om een andere levensstijl te bekostigen.

Vermoedelijk gebruikt ze de vergoeding voor dit doeleinde:

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven